torsdag 31 december 2009

Pain au Chocolate till fyrverkerierna

Gyllene alldeles nybakta pain au chocolate med smältande fyllning, doftar ljuvligt i hela huset!

Genom att använda färdig smördeg på rulle förenklar man baket rejält. Bara att rulla ut degen försiktigt och dela i åtta rutor. Klicka på fyllningen, rulla ihop och sedan pensla med ägg om man vill ha chokladbröden glansiga och grädda dem.
Mitt i natten efter den festliga nyårsmaten är det gott med något sött och smaskigt. I år bakar jag pain au chocolate efter Leilas recept. Med vissa varianter för mitt alter ego i köket, receptrebellen följer inga recept utan blandade i färsk passionfrukt i mandelmassan istället för ägg. I övrigt är fyllningen hackad mörk fin mjölkfri choklad, Nutella hasselnöts- och chokladkräm samt nötter. En variant blev med mjölkchoklad för ungdomarna som väljer den ljusare chokladen. Än så länge ;-) Bullarna är veganvänliga, utom de med mjölkchoklad och de som penslades med ägg.
...
Inspirationen kommer från Anders Mildner. :-) Tack för den!
...
På nyårsfesten kommer dessa pain au chocolate ackompanjera en passionerad fruktsallad med melon och passionfrukt med mousserande vitt vin som serveras i stora koppar med chokladbullen varm bredvid. Till detta ett kanariskt dessertvin. :-)
--->
Nu ska jag klä om, Gott Nytt Årshälsningar från ett chokladdoftande kök där minidatorn står.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar