söndag 20 december 2009

Polkagris-is :-) God Jul!

Prat & Mat hälsar vår gästbloggare Anna-Carin på bloggen Atahari hjärtligt välkommen tillbaks! Nu lagom till julhelgen med ett supersmaskigt julgodisrecept. En variant av ischoklad med krämig konsistens och frisk smak av polkagris. :-) Ja, visst låter detta smaskens! Receptet kom från någon mammas nedskrivna lapp och hette Nå't gott. Sån't gillar vi! Att receptet är lätt som en plätt är såklart en stor fördel.
........

Nå't gott med polkagrissmak

1 ägg
1 3/4 dl florsocker
2 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
125 gr smält kokosfett
8-12 krossade polkagrisar (typ en näve :-)

Gör nå't gott såhär:
Rör ägg och florsocker pösigt.
Blanda i kakao och vaniljsocker.
Häll långsamt i kokosfettet i äggvispet.
Blanda allra sist i polkagrisflisorna.

Klicka upp i ischokladformar och dekorera isen med små fina bitar av polkagrisflisen.
-
----> Tack för receptet och den härliga närbilden, Anna-Carin och God Jul! :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar