lördag 20 juni 2009

Klassisk midsommarfest!


Vi firade midsommar hos goda vänner, Carina och Lars. Deras vänner sedan många år, Lotta och Peter kom ner från Katrineholm så vi var ett gott gäng som njöt av den fantastiskt somriga maten.
.
Många olika sorters sillinläggningar, färskpotatis, gräddfil och flera varianter av rökt och gravad lax gjorde att vi inte ville sluta äta. Det var så gott och smakade verkligen svensk sommar! Peters mamma hade lagt in matjessill med tomat, gurka och lite annat, det var fräscht.
.
Till dessert ser du på det högra kortet massor av jordgubbar, både svenska och tyska. De svenska var mörkröda och de tyska ljusa, såg omogna ut. Märkligt nog var de tyska sötare och väldigt goda. Lotta håller fram fatet med Carinas mammas kaka som liknar min mammas omtyckta "mormorskaka". Är denna kaka en typisk mormorskaka tro? ;-)
.
Mycket trevlig midsommar fick vi! Inte alls som på videon lite längre ner ;-) Tack Carina och Lars!

3 kommentarer:

 1. Lotta Ejnebring21 juni 2009 23:53

  Tack själv för en trevlig midsommar! Vi skickar receptet på den goda sillen.. Trevligt att lära kännas! Mvh Lotta & Peter

  SvaraRadera
 2. Vad gott det ser ut =D

  Tack själva för trevligt sällskap! Det får vi göra om.

  Carina o Lars

  SvaraRadera
 3. Hej Lotta och Carina,

  Yippie, vad kul att ni kommenterade! :-)

  Ja, som min gamle svärfar brukar säga: Det blir gott när man stoppar något i (maten). Vi ser fram till att testa Peters mammas sillrecept. Och nu är det perfekta grillkvällar, så vi tar hos oss nästa gång.

  Maria & Janne

  SvaraRadera