fredag 1 maj 2009

Livet som en Räkmacka

Strålande sol, minst 25 grader varmt, ljumma vindar från havet som doftade salt, vacker utsikt åt alla håll och glada skratt. Ja, vissa dagar är livet som en räkmacka!
.
Häromdagen var jag och Lullan Backman/Heartex på visning av exklusiva skärgårdshus med Renée och Bertil på Shelters i Kyrkesund. Vi träffade Bertil på Konfexmässan. Bertil och Lullan ser du på bilden framför ett av dessa hus. Sedan åkte vi RIB-båt, med min trevliga gamla kollega från Stenungsbadentiden och partyservice, Henrik Ström på Aquaevent. Så det kändes tryggt även när vi kom uppåt i knopen :-)
.
Lunchen åt vi på Magasinet på Härön som nu fått nya krögare, Mats Nordström från Wasa allé. Rätten bestod av den godaste räkmacka jag någonsin ätit! På grovt bröd, majonnäs med massor av räkor, kokt ägg, stor dillkvist, citron och en grön sparris på. Svalt vitt vin till. Vårligt delikat dessert med rabarberpaj med äkta vaniljsås till kaffet avslutade måltiden. Vi satt såklart utomhus på bryggan men där inne fanns en mysig lounge, se bilden. En av gästerna, Monika, var nerrest från Wilhelmina där det är snö så hon var helt fascinerad över väder och omgivning denna dag.
.
Dagen avslutades med en härlig RIB-tur ut en bit på havet som rufsade om håret på oss alla, se bildbeviset längst ner på undertecknad. :-)

Tillägg: Kreafon bloggar också om Räkmacka.

2 kommentarer:

  1. Få saker slår en riktigt härlig räkmacka i rätt miljö! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, så sant som det sagt! Utomhus på bryggan eller längst upp i Heavenresturangen, går bra båda :-)

    SvaraRadera