söndag 10 maj 2009

Gästbloggare Marie-Charlotte med saffransglass

Saffransglass

Vispa en pösig smet av:

1 pkt saffran
3 äggulor
0,5 dl socker
0,5 dl honung

Vispa sedan 3 dl vispgrädde

Blanda äggsmet o grädde. Klä avlång form med plastfolie. Hälls i smeten. Frys över natt.

Serveras gärna saffransglassen med hallon. Smakbrytningen gör succe.

Tack för tipset! :-)

4 kommentarer:

  1. Nu får du ta tryckfelsnisse i örat! 0,5 dl socker resp honung!!!!

    SvaraRadera
  2. Hur kan mjölk smaka kola? Fattar ingenting. :P

    systerdottern Jasmine

    SvaraRadera
  3. Hej Jasmine,
    ja det kan man verkligen fråga sig! Antagligen en kemisk process när mjölken kokar så länge i tryck i burken. Vi kanske får svar hör?

    Kram moster Maria :-)

    SvaraRadera