måndag 13 april 2009

Gästbloggare om mördande god mat!


Vi välkomnar Lullan Backman att gästblogga igen, nu med en ovanlig Mat & Pratupplevelse:

Mord och mat i en fantastisk kombination!

Min dotter och jag har flera år varit på Nolhaga Slott och löst mordgåta av Comedy Art Theater med tre rätters teatermeny. Nu ville hon pröva något nytt, gärna en ny mordgåta.
Av en slump hamnade vi på Turisthotellet i Ljungskile för att lösa mordfallet ”Den sista födelsedagen” av teaterproduktionsbolaget Backamo Teater.
.

Välkomnande marschaller och en trevlig ung man visade oss till bordet. Vi satte oss, beställde dryck till maten och såg oss omkring. Rader av ölflaskor förhöjde den redan mysiga atmosfären. Öl är en specialitet på Ljungskile Turisthotell och det finns 100 sorter att välja på.
Mordgåta och en tre rätters meny till det facila priset av 560kr exkl. dryck serverades med hjälp av skådespelarna mellan akterna.

.
Skådespelet, mordgåtan i fem akter startade och med penna och papper i högsta hugg noterade vi febrilt ledtrådar.

.
Efter första akten kom den underbara förrätten, väl tilltagen och vackert upplagd.
Det vattnades i munnen och vi blev inte besvikna! Se bilden!
En med pepparrot finstämt smaksatt cheesecake dekorerad med kallrökt lax, citron och en sträng av en piffig dressing med rödlök serverades vackert upplagd på ett vitt fat blev en perfekt start av kvällen, så gott mmmmmmmmmmmmmm.

.
Fler ledtrådar gavs i nästa akt och livliga diskussioner vid bordet för att lista ut vem som är den skyldige gav oss tid att njuta huvudrätten. Ugnsbakad kycklingfilé med pesto, grönsaksrisotto och sparriscrème. Entusiastiska över en möjlig lösning på gåtan diskuterar vi nu även med bordsgrannen. Kvällen går fort och finalen blir en krispig crème brûlé toppad med vackert röda hallon.

.
Tyvärr hade vi gissat fel på vem mördaren var men det gör inget för vi kommer gärna tillbaka och kanske lyckas vi bättre med vårt detektivarbete då!


Tack för en spännande upplevelse Lullan! Vill du också prova på så når du hotellet på:

0522-20039 eller 070-8457996
Fax:0522-20539 mailto:info@turisthotellet.nu
Hanna Forsberg & Sven-Arne Staxäng
Ljungskile Turisthotell AB

Stort tack för god, mat och skådespeleri hälsar Lullan och Anna Backman

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar