onsdag 18 mars 2009

Gästbloggare med aptitretare i Budapest!

Min vän Lullan Backman på Heartex som utbildat mig och Henna i HLR, är nyss hemkommen från en resa till Budapest som innehöll både mat och bad. Bra kombination! Nu gör hon debut som gästbloggare med aptitretande tips här hos oss!

"Efter att man förundrats över Parlamentet i Budapest och dess helt enastående arkitektur är det lagom att stanna till på en av gatorna alldeles intill den mäktiga byggnaden och gå in i den oansenliga men helt underbara lilla smörgåsbutiken Mc Kiwan´s. På Honved utcà ligger den fantastiska lilla butiken helt målad i orange (!).

Affärsidén är i stil med Ida Morgensens smörrebrödsbutik i Köpenhamn men inte så exklusiv vad det gäller priset. En liten rar smörgås kostade faktiskt inte mer är ca 6kr!

Hela skyltfönstret var fyllt med dessa små underbart aptitretande omsorgsfullt dekorerade smörgåsar i exakt samma storlek. Allt från rökt lax till pastej, grekisk fårost och camembert. Det vattnades i munnen när vi stod utanför."

- Vi gick in, beställde en kopp kaffe och bestämde att två smörgåsar fick vara lagom eftersom vi snart skulle äta middag. Jo, en extra smörgås beställde vi - det var svårt att motstå. Det var ett enkelt beslut att köpa med oss några att mumsa på flygplanet hem, omsorgsfullt nedlagda i en speciellt avpassad liten låda, berättar Lullan som avslutar sin bildliga berättelse med hälsningen: Köszönöm!


Tack för den aptitretaren Lullan! :-)

1 kommentar:

  1. Tack Lullan! Nu är jag bara än mer övertygad om mitt behov att uppleva Budapest. Hittills endast i form av budapestrulle, hihi. Marie Charlotte

    SvaraRadera