fredag 2 januari 2009

Gästbloggare med indisk materfarenhet


När vi tog fram vilka kokböcker vi gillar fick vi tips från Linda Gustafsson på Smyckorama med kokboken Jelibi med indisk mat. (Linda matbloggar också på Lindas smultron.)

Linda har provat att baka Naanbröd (för vanliga ugnar). Förutom att själva bakningen var spännande för att det var första gången så innehöll boken intressanta berättelser om hur bakning går till i Indien. Degen görs på bland annat vetemjöl, yoghurt, salt och jäst och bakpulver. Där använder bagarna speciella tandoriiugnar av lera som man eldar i. Efter utbakningen slänger bagaren in degen och slår fast den på ugnens vägg.

Även om författaren menar att Naanbrödet endast får den karaktäristiska sega konsistensen i lerugnen anser Linda att vanlig ugn går lika bra. De blev väldigt goda säger Linda som åt bröden till en krämig champinjoncurry med bland annat färska kryddor som vitlök, ingefära och torkade kryddor som chili med fler. En erfarenhet rikare blev Linda av denna rätt som hon lagade i dubbel sats, att chilimängden inte behöver dubbleras. :-) Kokboken rekommenderas.


Bookmark and Share

1 kommentar:

  1. Tack för kommentaren om bloglovin, jag hade försökt hitta en ikon men inte tänkt på att tittta där nere. Nu är den där dock :)
    Kram Linda

    SvaraRadera