lördag 24 januari 2009

Gästbloggare tipsar om mysiga caféer i Göteborg!

När jag frågade efter mysiga och pratvänliga caféer med riktigt gott kaffe gav Henrik (som arbetar som barista) så bra förslag att jag vill dela med mig, här kommer Henriks kaféförslag.

Man får komma ihåg att gott kaffe och god kafémiljö inte alltid är samma sak. Jag brukar skilja på att ta en kaffe, och att fika. Det senare innebär att atmosfären,och framförallt umgänget, ligger i fokus. Vid valet av de tre kaféerna nedan,har jag dock försökt att kombinera kaffet och miljön så gott det går.

Utan inbördes ordning:

da Matteo Torrefazione, Vallgatan 5 kan du både få en riktigt bra kaffe, hur du än vill dricka den, men även varm choklad eller vad det än må vara du gillar bäst. När du sitter på innergården vid vårkanten, som även är uppvärmd vintertid, känns det som om du vore i valfritt sydeuropeiskt land.

Befinner du dig i Göteborgs västra delar, är det till Kafé Marmelad på Mariagatan 17 du ska gå. Stora valmöjligheter vad gäller sittplatser, både för dem som har sällskap med sig, och för dem som hellre fikar ensamma. Bra blandning av stammisar och då-och-då-gäster, samt utmärkt trevlig uteservering.

Är man ute efter en kondisfika är Brogyllen, Västra Hamngatan 2 ett bra val där du till kaffet har ett stort urval av bakverk. Här möts människor i alla åldrar, och det i en utsökt miljö med en lokal som påminner om centraleuropas kaffehus. Fin utsikt över kanalen Ostindiska huset och liv och rörelse utanförde stora fönstren.

Varmt tack till Henrik Ladström för dessa insidertips för en många mysiga caféstunder med riktigt gott kaffe i en härlig caféstad!

Bookmark and Share

4 kommentarer:

 1. Ett annat bra val i göteborg kan nämnas där de kominerar gott kaffe med romantisk miljö. Vita dukar och värmeljus på borden. Ganska många singel/parbord ska tilläggas.

  Pratvänligt och romantiskt utan att priserna blir dyrare.

  De har nu fått en nya ägare som är svenska, Några nyanställds men nästan halva personalstyrkan är kvar.

  Samma priser och lika gott som innan. Även lite nyheter som att de ska servera frukost, ha söndagsöppet mm

  SvaraRadera
 2. Oj, glömde skriva vilket Café!

  Ohldins Konditori ligger på

  Redbergsvägen 9A Olskroken i Göteborg

  SvaraRadera
 3. Hej Nöjd gäst!
  Tack för tipset! Ja, det låter verkligen som ett mysigt café!
  Trevlig helg!
  Maria

  SvaraRadera
 4. Ohldins kommer att ha uteservering i vår!

  SvaraRadera