söndag 11 januari 2009

Bejublad mormorskaka

Vid varje kalas där mina barns mormor Lisbeth bjuder på sin mormorskaka blir den succé! Ung som gammal, alla älskar den. Kakan är dessutom lättbakad, så självklart ska den vara med här.

Kaksmeten:
Vispa 3 ägg + 1 äggvita + 4 ½ dl strösocker.
Blanda i 4 ½ dl vetemjöl + 3 tsk bakpulver + 2 ½ dl ljummet vatten.
Häll smeten i en liten långpanna och grädda i mitten av ugnen på 175-200 *C i 25 - 30 minuter.

Gör glasyren under tiden kakan gräddas:
Blanda: 1 äggula + 1 ½ dl strösocker + 100 g mör eller margarin i en kastrull och värm under omrörning på medelvärme.

Bred glasyren på den varma kakan och strö på kokosflingor. Klart! :-)

Bookmark and Share

1 kommentar:

  1. åh... missade jag både semlor, mormorskaka och Mikkisen!? fusk! jag ska aldrig mer bli sjuk... :(

    SvaraRadera